Je kontinentalni doručak zdrav?

Kontinentalni doručak može biti zdrava ako su predmeti obroka pažljivo odabrani. Tradicionalni europski kontinentalni doručak se ne smatra zdravim kao što je obično kolače i voće. Ako je malena granola bar zamijenjena za tijesto i jede svježe voće, plus protein i mliječni proizvodi, kontinentalni stil doručka može postati zdraviji.

Neki hoteli imaju kontinentalni doručak u europskom stilu, a drugi poslužuju masne meso uz izbor žitarica. Vrijedno je pitati o hotelskom ili motelskom doručku prilikom rezervacije. Imati mali frižider u sobi može pomoći gostima pohraniti zdrav doručak i snack izbora, kao što su mlijeko, ne-masno jogurt, voćni sokovi, niske masnoće sir i maslac od kikirikija. Zdravi žitarice od cjelovitog zrna, granola barovi i svježe voće mogu se čuvati u sobi koja će se koristiti s hladnom hranom.

Važno je paziti na hranu od kontinentalnog doručka koja izgleda zdravije nego što zapravo jesu. Na primjer, bagels sadrže oko 400 kalorija, što je za mnoge ljude blizu njihove kalorijske količine za cijeli doručak. Polovica vrećice od cjelovitog pšenice može se smatrati zdraznim izborom, ali ne može biti kao punjenje kao dvije kriške zrnatog tosta. Puni pilići su zdravi nadomjestak za krasne kroasane.

Dok manji kruh mužjaka može biti zdrav dodatak kontinentalnom doručku, veliki muffini mogu imati masnoće, šećer i kalorijske količine koje su više ekvivalentne kolačima nego zdravih muffinsa. Granola je hranjiva hrana jer sadrži cijeli zob i orašaste plodove, ali treba ga jedući samo u malim količinama zbog visokog sadržaja masti. Umjesto da jede velike zdjele s mlijekom u kontinentalnom doručku, preljev jogurta bez masnoća s malom količinom granole s oraščićima izvrstan je način za dobivanje potrebne prehrane. Smanjenje manjih količina znači da sadržaj masti neće biti previsok. Imajući malu granola bar je druga alternativa.

Sok od povrća je zdrav izbor pića koji se nudi u nekim hotelskim ili motelskim kontinentalnim doručkom. Također se može pohraniti u hladnjak u sobi. Sokovi povrća obično se temelje na rajčicama i sadrže mnogo drugih povrća kao što su mrkva i špinat. I sokovi od voća i povrća bez dodataka šećera smatraju se hranjivima, ali svježe voće i povrće imaju više vlakana. Imajući komad svježeg voća zajedno s nekim sokom povrća može biti zdrava pratnja kontinentalnog doručka.