Kako krema za šlag radi?

Šminka krema radi ubijanjem sićušnih novčića koji uzrokuju stanje kože. Kreme su općenito napravljene od sumpora ili permethena, od kojih oba dobro funkcioniraju u ubijanju grinja. Šlagovi krema obično se primjenjuju izravno na kožu, po cijelom tijelu. Liječenje također može zahtijevati antibiotike ako se javlja sekundarna infekcija kože zbog prekomjernog grebanja.

Sitni novčići koji kopaju po koži osobe izazivaju svrab. Rak grla pod kožu, stvaranje tunela koji se obično mogu vidjeti golim okom. Ti tuneli izgledaju crne ili srebrne linije na koži i obično se ne javljaju sve dok se ne pojavi osip. Osip je vrlo svrbež, a mnogo puta će se osoba toliko ogrebati da će doći do još jedne infekcije kože, što rezultira potrebom daljnjeg liječenja.

Većinu vremena, krema šuga provodi se na cijelo tijelo za određeni broj sati, a ponekad se mora ponovo primijeniti jedan do tri dana za redom, ovisno o vrsti šlagova koji se koristi. Druga prijava obično je potrebna sljedećeg tjedna. Krema ubija grinje koji žive pod kožu. Ponekad, ako početni tretman ne funkcionira, možda će biti potrebna druga aplikacija. Ako se pravilno koristi i ne izaziva alergijske reakcije kako bi se stanje kože pogoršalo, krema šuga obično će se osloboditi novčića prvi put.

Općenito, liječnici preporučuju permethrin ili sumpor, jer se ti lijekovi smatraju sigurnima za ljude. Lijekovi su također sigurni za djecu i trudnice ili dojilje. Dojenčad također može koristiti lijekove protiv okrutnosti, ali općenito treba biti pod nadzorom liječnika dok se liječi.

Simptomi šuga obično se ne pojavljuju sve do šest tjedana nakon što osoba dođe u dodir s grčevima. Osoba koja misli da ima šuga treba vidjeti liječnika kako bi ispravno dijagnosticirali njegove simptome. S vremena na vrijeme, liječnik će možda morati ukloniti neke kože osobe kako bi ga mogao pregledati pod mikroskopom. To će mu omogućiti da vidi da li postoje neki grinje pod kožu. Ako liječnik dijagnosticira osobu s mangalom, morat će obavijestiti sve ljude s kojima je došao u kontakt, jer se šuga širi kroz kožu na kontakt kože.

Šminka za šlag može se kupiti preko šaltera iz ljekarni. Kreme su također dostupne putem recepta od liječnika. Sve upute trebale bi se pročitati i pažljivo pratiti prije nego što se vrši kremu kako bi se osiguralo da krema za šlag radi.