Kako liječiti preranu ejakulaciju?

Prerana ejakulacija je problem za mnoge muškarce, posebno mlađe muškarce. Ono se definira na različite načine i može se ponekad labavo nazvati ejakulacijom prije želje čovjeka i njegova partnera. Takav raskošni vremenski okvir, koji se kreće od sekundi do pola sata, malo je varljiv, a muškarci mogu osjetiti da se ejakulacija mora odvijati nakon određenog vremenskog razdoblja i to bi ih moglo dovesti do neodgovarajuće samog dijagnosticiranja. Bolja definicija je reći da prerana ejakulacija javlja u roku od jedne minute početka početka odnosa, ili se može javiti čak i prije početka seksa. Postoji mnogo potencijalnih načina liječenja prerane ejakulacije ove vrste.

Jedan od načina liječenja prerane ejakulacije jest raditi na brzoj ejakulaciji tijekom masturbacije. Postoje određene metode koje se mogu podučavati, što usmjerava čovjeka da se masturbira samo do točke ejakulacije bez toga. Ove metode se smatraju uspostaviti bolju kontrolu, iako oni ne rade uvijek.

Slična ideja uključuje muškarčev partner, koji u bodovima tijekom seksualne igre ili odnosa drži penis u određenom obliku stisku. To može usporiti želju za ejakulatom. Može se ponoviti i može produljiti vrijeme snošaja.

Druga preporuka za liječenje prerane ejakulacije je podvrgavanje terapiji na ovom pitanju nekoliko specifičnih tipova. Neki vjeruju da je psihoterapija najkorisnija jer pitanja preuranjenog završetka odnosa mogu biti povezana s osjećajem srama i konačno do neadekvatnosti kada se iskustvo ponavlja. Drugi vjeruju da se taj problem bolje bavi terapijom specijaliziranom za seksualnu terapiju.

Čak i ako rad s psihoterapeutima ili seksualnim terapeutima nije jedini tretman, to može biti korisno. Ovo stanje ima značajnu stigmu povezanu s njom, a mnogi muškarci smatraju da nemogućnost kontrole ejakulacije ili zadovoljavanja partnera odvaja od svoje muževnosti i osjećaja samopoštovanja. To može biti začarani krug, gdje se osjećaji neprimjerenosti i dalje rastu kao neuspjeh u obavljanju kao što se očekuje ponavlja.

Neki dodatni načini liječenja prerane ejakulacije pojavili su se u novije vrijeme. Sve više, sugerira se da muškarci uzimaju određene oblike antidepresiva nazvanih selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina (SSRIs). SSRI-ovi mogu produljiti seksualno iskustvo boljim kontroliranjem razine serotonina, ali neki od njih također utječu na seksualnu želju, smanjujući je. Za muškarca s ovim stanjem, smanjenje libida može biti pozitivna stvar, jer predigre ili rana seksualna aktivnost ne smiju uzrokovati odličan odgovor.

Još jedan prijedlog za liječenje prerane ejakulacije je korištenje topičnih lijekova koji desensitize penis senzacionalizam. Postoje neki kondomi koji sadrže ove lijekove. Izravna primjena obično nije poželjna jer će i desensitizirati partnera.

Partneri su važni u ovom procesu i mogu značajno utjecati na uspjeh u rješavanju ovog problema. Možda će morati podnijeti neke pauze od seksa, neke metode zaustavljanja / pokretanja ili niz drugih pokušaja da se riješe problem. To se može učiniti s ljubaznim srcem i strpljivošću, tako da ni na koji način ne doprinose osobi koja osjeća veću neprimjerenost, može biti najkorisnija stvar za napraviti. Također je korisno podsjetiti muškarca na taj uvjet da seksualni užitak nije ograničen na seks, a odustajanje od očekivanja odnosa, a davanje partnerskog prostora i vremena za rješavanje tog problema, može biti duboko potporno.