Kako mogu dobiti najbolju ortopedsku rehabilitaciju?

Ako ste imali nedavne operacije kao što su zamjena zglobova i liječnik je preporučio da započnete s fizikalnom terapijom, razmislite o centru za mišićno-koštanu rehabilitaciju koji je opremljen za pružanje programa prilagođen vašim potrebama. Budite sigurni da je ovlašteni fizioterapeut na poziv za ambulantne hitne slučajeve i može pružiti specijaliziranu obuku za nastavak doma. Upitajte je li objekt nudi specijalizirane usluge koje vam mogu zatrebati, kao što je program rehabilitacije vozača i budite sigurni da će ova usluga biti pokrivena vašim planom zdravstvenog osiguranja. Možda je dobra ideja otići u centar za rehabilitaciju i provjeriti sve vjerodajnice i ocjene objekata.

Prije početka bilo kojeg programa ortopedske rehabilitacije, možda biste zamolili svog liječnika primarne zdravstvene zaštite da vas uputiti ortopedskom specijalistu. Potpuni pregled i dijagnoza mogu pomoći vašem liječniku da odluči najbolju ortopedsku rehabilitaciju za vaše stanje. U mnogim slučajevima mogu se preporučiti rendgenske snimke ili magnetsko rezonantno snimanje (MRI). Nakon što je vaš liječnik ili kirurg propisao fizikalnu ili profesionalnu terapiju, možda želite napraviti neka istraživanja prije odabira centra za rehabilitaciju.

Nakon što ste suzili svoje izbore, dogovorite sastanak za početnu konzultaciju u jednom od centara. Pitajte, možete li obići objekt kako bi promatrali svoje postupke, upoznali osoblje i pregledali centar za opremu. Možda je dobra ideja da odaberete rehabilitacijski centar s ortopedskim medicinskim sestrama na poziv koji vam pomažu u potrebi. Trebali biste se raspitati o telefonskom broju gdje se medicinske sestre mogu dobiti ako imate pitanja. Također, obavijestite ako su članovi osoblja korisni i spremni uzeti vremena da odgovore na vaša pitanja i da se bave vašim brigama.

Dok ste tamo, zamolite da vidite popis vjerodajnica svih certificiranih terapeuta. Trebali biste pitati gdje su stručnjaci primili obuku, kao što je Američka udruga za fizičku terapiju i pokušati odrediti ocjene objekta kako bi se osigurali visoki standardi u brizi za pacijente. Vaša ortopedska rehabilitacija također može uključivati ​​potrebu za specijaliziranim uslugama. Iako nisu svi centri za ortopedske rehabilitacije pružaju ove usluge, oni koji rade možda neće prihvatiti određene planove osiguranja. Možda je najbolje napraviti detalje prije donošenja konačne odluke.

Tijekom savjetovanja i obilaska, obavijestite opremu koja se koristi u sredini. Provjerite čistoću i održavanje svih strojeva. Neki sadržaji također nude vodene terapije. Konačno, raspitajte se o ortopedskoj rehabilitacijskoj obuci koju možete nastaviti kod kuće.