Kako mogu koristiti maslinovo ulje za vosak uha?

Ako imate pretjeranu količinu nakupljanja voska za uši i želite pokušati napraviti sami postupak čišćenja vaših ušiju, pokušajte upotrijebiti maslinovo ulje za uklanjanje voska uha. Zagrijavanjem ulja na ugodnu, toplu temperaturu i umetanjem u uho, možete ublažiti vosak za uši i isušiti je iz uha. Baš kao i druge metode uklanjanja, maslinovo ulje obuhvaća određene mjere opreza. Na primjer, morate paziti da izbjegnete vruće temperature i umetnite instrumente u uho. Ako ta metoda uklanjanja ne radi za vas, potražite liječničku službu za druge mogućnosti.

Potrebna je određena količina voska za uši, jer štiti kožu u vašem uhu i pomaže u očuvanju i podmazivanju kože. Prevelika količina nakupine voska uha ili udarna voska uha, međutim, može uzrokovati oštećenje sluha i infekcije, a može čak i ometati slušna pomagala. Kada se to dogodi, postaje potrebno ukloniti vosak za uho.

Da biste koristili maslinovo ulje za uklanjanje voska uha, zagrijte ulje na toplu temperaturu i ležite na svojoj strani. Stavite nekoliko kapi maslinovog ulja u svoj kanal za uho. Ostavite je nekoliko trenutaka tako da može omekšati i otopiti nakupljanje voska uha. Okrenite glavu na stranu i dopustite mu da prirodno izlijevaju iz uha na čistu rublja ili ručnik. Zamijenite maslinovo ulje čistom vodom i ponovite postupak kako biste dovršili uklanjanje voska uha.

Kada se pravilno radi, korištenje maslinovog ulja za uklanjanje voska uha može biti sigurna i učinkovita metoda za čišćenje uha, ali postoje određeni savjeti koje valja razmotriti. Na primjer, provjerite temperaturu prije umetanja maslinovog ulja. Maslinovo ulje trebalo bi biti dovoljno toplo za omekšavanje voska uha, ali je dovoljno udobno da se dotakne bez gori vaše kože.

Također, provjerite jesu li sve šprice ili kapaljke koje koristite za umetanje maslinovog ulja i vode sterilne i ne dolaze u dodir s ušima. Ne morate umetnuti nikakve instrumente u svoj kanal za uho kako biste umetnuli maslinovo ulje i vodu. Izbjegavajte upotrebljavanje vate ili drugih alata za dodavanje ili uklanjanje maslinovog ulja i vode. Ako se ulje i voda ne izlijevaju u potpunosti iz uha kada naginjete glavu, možete ukloniti višak s čistim perilicama. Ako maslinovo ulje ne pomaže, utjecaj voska za uši može biti dovoljno ozbiljan da ga liječnik mora ukloniti.