Kako mogu napraviti moje modrice izblijedjeti brzo?

Nažalost, ne postoji čarobna ili kirurška metoda koja može učiniti većinu modrica brzo izblijedjeti. U krvotokima koji daju modricu njihov neugledan izgled, na kraju bi se trebao apsorbirati natrag u krvotok i nestati. Ali postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste pomogli ovom procesu ili smanjili formiranje velikih, tamnih modrica na prvom mjestu.

Jedan od načina da pomognete mučninu blijedi je da brzo zaustavimo početni protok krvi nakon traumatskih ozljeda. Led je trebao primijeniti na podmetnutom području što je prije moguće kako bi se smanjio broj malih krvarenja koji doprinose ozljedi. Ako je moguće, ozlijeđeno područje treba držati iznad razine srca kako bi potaknula krv da prođe od ozljede. Manje krvi koja se nakuplja oko ozljede tupog sile, manja je vjerojatnost da će se formirati teška modrica.

Jedna stvar koju mnogi medicinski stručnjaci preporučuju da pomažu da se modrice brzo izblijeđuju kako bi izbjegli lijekove protiv bolova s ​​krvnim pripravcima. Mnogi lijekovi protiv bolova sadrže sastojke koji potiču protok krvi i sprečavaju formiranje krvnih ugrušaka. Ovo nije dobra stvar za osobe koje pate od ozbiljnih modrica. Da bi se modrice brzo izblijedile, ograničite unos lijekova protiv boli na acetaminofen ili lijekove protiv bolova na recept.

Neki izvori sugeriraju korištenje nježne masaže na pogođenim područjima kako bi se izblijedile modrice. Malo je rizika od otpuštanja opasnog krvnog ugruška masiranjem modrice, jer se krv prvenstveno spaja izvan samog krvožilnog sustava. Ova metoda može privremeno poboljšati pojavu modrica, ali to ne može utjecati na vrijeme ozdravljenja. Kozmetički tretmani kao što je upotreba skrivanja šminkanja ili nošenja košulje s dugim rukavima također mogu smanjiti pojavu modrica.

Postoji nekoliko homeopatskih ili organskih metoda koje navodno pomažu da se modrice brzo izliječe. Neki kažu da će tematska primjena losele ili glicerina pomoći ublažavanju modrica brzo. Trljanje rezane loze ili banane kora nad zahvaćenom području također se predlaže kao home lijek za modrice. Možda je najčešći homeopatski tretman otrovna biljka zvan arnica (arnica montana), za koju se kaže da je učinkovito protuupalno sredstvo općenito. Temeljna mast koja sadrži arnicu treba se nanositi ponavljano na zahvaćeno područje, kako bi se lakše liječilo modrice.

Korištenje arnike ili drugih homeopatskih tretmana za modrice ne mora nužno potvrditi medicinska zajednica, tako da oni koji su zainteresirani za to trčanje trebali bi napraviti prvo istraživanje. Standardni medicinski savjeti koji pomažu da se modrice brzo izliječe je brzo spuštanje ozljeda, zadržavanje iznad razine srca i izbjegavanje uzimanja bilo kakvih lijekova za krvno pranje dok se modrica ne raspršuje.