Kako mogu odabrati najbolji tretman rosacea over-the-counter?

Ljudi koji pate od rosacea mogu naći olakšanje od simptoma s nekoliko vrsta prekomjernih tretmana, kao što su kreme za sunčanje, prirodni lijekovi i proizvodi na osnovi sumpora. Zajedničko liječenje akni, benzoil peroksid, također se koristi kao prekomjerno liječenje rosaceom. Ovo stanje kože nema poznati uzrok i ne može se izliječiti, ali karakteristični simptomi vidljivih krvnih žila, crvene kože i otekline često se mogu kontrolirati, smanjujući nelagodu i nelagodu kod pacijenta. Rosacea se obično vidi na licu, vratu i vlasištu, kao i na prsima i leđima. Postoji nekoliko vrsta rosacea, a svaki se tretira drugačije. Blaga i umjerena rosacea, međutim, često se uspješno tretiraju s OTC tretmanima.

Najčešće korišten tretman rosacea preko noći je krema za sunčanje, obično u formuli s 15 SPF ili više. Izlaganje suncu smatra se visoko na popisu uzročnika izbijanja rosacea, a korištenje krema za sunčanje može značajno ograničiti negativne učinke sunčeve svjetlosti. Pacijenti s rosaceom savjetuje se pažljivo odabrati krema za sunčanje ili losion za osobe s osjetljivom kožom. Ti proizvodi koji sadrže sastojke poput oktil salicilata mogu izazvati iritaciju kože.

Ostale vrste opcija za liječenje OTC rosacea mogu se naći u kuhinji. Krastavci i kamilica se često koriste za kontrolu simptoma ovog stanja kože. Neki od najosnovnijih i najdjelotvornijih tretmana kože rosacea su proizvodi koji sadrže bilo koji od ovih prirodnih sastojaka. Pacijenti mogu nanositi čistokrvni krastavac na zahvaćena područja i ispirati pet do deset minuta kasnije ili primijeniti vlažne vrećice čaja od kamilice za umirujuće olakšanje.

Sumporni prekomjerni tretmani rosacea također su vrlo popularni. Ovaj sastojak može se naći u losionima i licu za čišćenje lica. Nije neuobičajeno da se bolesnicima savjetuje da se koriste u kombinaciji za najučinkovitije liječenje njihovih simptoma rosacea. Vjeruje se da je sumpor učinkovit, budući da sadrži antibakterijska svojstva i korisna je za uklanjanje mrtvih stanica kože i uklanjanje začepljenih pore kože.

Benzoilni peroksid se često koristi kao prekomjerno liječenje rosacea, kao i za akne i druge kože. Najčešće se nalazi u kremama ili mastima i uvelike smanjuje crvenilo i oticanje povezano s rosaceama i aknama. Dermatolozi upozoravaju da benzoyl peroksid može biti sušenje i može zapravo povećati suhe kože problema za neke rosacea bolesnika. Pacijenti bi trebali prekinuti uporabu i savjetovati se s njihovim liječnicima ako se pojavi ta uobičajena nuspojava. U većini slučajeva, savjetuju se sumporni proizvodi za one koji ne mogu tolerirati benzoil peroksid.