Kako mogu pripremiti svoju kćer za menstruaciju?

Da biste pripremili svoju kćer za menstruaciju, važno je razgovarati s njom prije početka. Iako djevojke iz prošlosti obično nisu počele s menstruacijom sve dok nisu bile u tinejdžerskoj dobi, mnoge djevojke danas počinju kao mladi kao i deset. Stoga, tema menstruacije treba raspravljati prije ovog vremena.

Kada razgovarate o menstruaciji sa svojom kćeri, važno je da se osjećate ugodno i objasnite kako se menstruacija ne može bojati. Ako prezentirate negativan stav prema menstruaciji, kao što je uvjerenje da je prljavo ili nešto što se svakodnevno bojite, vaša će kći osjećati isto kao i proces. Umjesto toga, uvjerite je da je to normalan i prirodan dio odrastanja i postaje ženom.

Kada govorite o menstruaciji s kćeri, nije potrebno ući u svaki detalj ženskih organa. Trebali biste, međutim, objasniti osnove. Neka vaša kćer zna da žensko tijelo nosi jaja, koja se oplođuju kako bi imale bebe. Objasnite joj da je menstruacija tijelo način čišćenja jaja koja još nisu spremna za uporabu.

Ako vaša kći ima dodatna pitanja, kažite joj koliko je proces s kojim se osjećate ugodno. Budite sigurni, međutim, da ne projicirate sliku na koju neudobljava raspravljati o temi. U suprotnom, vaša se kći možda ne osjeća ugodno postavljajući vam dodatna pitanja kada je riječ o promjenama u njezinom tijelu i njezinoj seksualnosti.

Kao dio vašeg menstrualnog rasprave, trebali biste objasniti različite vrste proizvoda za menstruaciju. Objasnite razlike između tampona i higijenskih salveta. Osim toga, pomažite joj razumjeti razlike između vrsta dostupnih higijenskih salveta, kao što su pantyliners i overnight pads. Uvjerite je da joj je u redu odabrati vrstu proizvoda koja joj najbolje odgovara i da sve žene ne preferiraju iste metode za rukovanje njihovim menstruacijskim ciklusom.

Pored objašnjenja tipova dostupnih menstrualnih proizvoda, trebali biste pokazati i kćeri kako se nanosi sanitarni narukvicu na donje rublje. Osim toga, trebali biste joj objasniti kako može umetnuti tampon.

Naposljetku, naučite svoju kćer kako pratiti njezin menstrualni ciklus. Iako mlade djevojke često imaju neuobičajene cikluse menstruacije, naučiti je da prosječna žena ima ciklus od četiri tjedna. Pokažite joj kako pratiti njezin ciklus na kalendaru tako da će biti spremna sljedeći put kada dođe njeno razdoblje.