Kako mogu provjeriti judi strings?

Da biste provjerili žice intrauterinog uređaja (IUD), morat ćete staviti prst unutar vašeg tijela i osjetiti se zbog nazočnosti žica koje visi od maternice, što je najniži dio maternice. To je obično prilično lako za napraviti i zahtijeva samo čiste ruke i neko strpljenje. Možda ćete, međutim, lakše pronaći provjere IUD-ovih nizova ako podigneš ili podigne nogu da to učiniš. U većini slučajeva morat ćete provjeriti ove nizove barem jednom mjesečno, obično nakon određenog razdoblja.

Da biste provjerili žice IUD-a, obično morate umetnuti prste u vaginu. Budući da je moguće uvesti štetne bakterije u vaginu, čak i ako vaše ruke ne osjećaju ili izgledaju prljave, najbolje je oprati ruke sapunom i vodom prije nego počnete. Nakon što ste se isprali, isprali i osušili ruke, morat ćete ući u dobru poziciju. U većini slučajeva, najlakše ćete doći do žica IUD-a ako zglobovi na podu, stoje s jednom nogom gore na WC sjedalici ili strani kadice ili sjedite na toaletu.

Cervix obično treba biti gumiran, ali čvrst. Stavljanje jednog prsta, obično vašeg indeksa ili srednjeg prsta, u vaginu, možete koristiti maternicu kao polaznu točku za vašu provjeru. Od grlića maternice možete se osjećati okolo za dvije žice koje bi trebale biti vješale s cerviksa.

Obično, IUD žice vise nekoliko centimetara (oko 5 cm) iz cerviksa. U slučaju da žice nisu u pravilnom položaju ili da izgledaju puno dulje ili kraće od normalne, možete se obratiti liječniku za savjet i dobiti fizički pregled. Isto tako, ako osjetite IUD, pored ili umjesto žica, možete imati koristi od procjene liječnika.

Vaš liječnik može preporučiti raspored kojim biste trebali provjeriti vaš IUD. Prvo, možda ćete je morati provjeriti svakih nekoliko dana, jer će se IUD-ovi najvjerojatnije izvući iz mjesta u prvih nekoliko mjeseci nakon umetanja. Nakon toga možete provjeriti svoj položaj nakon svakog razdoblja. Također možete obratiti pažnju prilikom mijenjanja higijenskog papira ili tampona kako biste osigurali da IUD ne ispadne na vaš sanitarni proizvod. Ako ispadne, morat ćete upotrijebiti neku drugu metodu kontrole rađanja dok se ne može ponovno umetnuti.