Kako mogu smanjiti zimice ožiljaka?

Hladne čireve su rezultat herpes virusa koji je trenutno neizlječiv. Hladni ožiljci povremeno su ostavljeni iza sebe, i iako nisu uvijek vidljivi, oni koji pate od njih traže različite metode uklanjanja. Vitamin E ulje je jedan učinkovit način uklanjanja tih ožiljaka. Također su korisne kreme za izbjeljivanje. Komercijalni proizvodi za kožu stekli su popularnost i obećavaju postupne rezultate, a operacija je neposrednija, ali skupo, metoda uklanjanja. Ipak, neki medicinski stručnjaci tvrde da će ožiljci jednostavno nestati tijekom vremena bez operacije.

Ove se blistere obično oblikuju oko usta i nosa. Herpes virus je odgovoran za hladno čireve i za sada se ne može izliječiti. Srećom, blisteri na kraju iscjeljuju, ali ostavljaju ožiljke iza.

Hladna ožiljci mogu biti uklonjeni uljem vitamina E. Nanesite ovo ulje na ožiljke svaki dan da ih postupno uklonite. Vitamin E ulje je osobito korisno jer je većina ožiljaka iz hladnih čireva malih i može se prikriti odgovarajućim proizvodom.

Izbjeljivanje kreme su još jedno učinkovito sredstvo za uklanjanje ožiljaka uzrokovanih hladnim čirevima. Taj oblik vrhnja na kraju utire ton kože koji uzrokuje da boja ožiljaka postane lakša. Ove kreme sadrže sastojak izbjeljivanja poznat kao hidrokinon. Ostali korisni sastojci izbjeljivanja uključuju kojic i glikolnu kiselinu.

Tu je i popularan kožni proizvod dostupan online pod nazivom Mederma. Upotrijebite ovo na ožiljak dvaput dnevno s rezultatima za koje se očekuje da će se pojaviti u roku od nekoliko mjeseci. Ovakvu prividnu učinkovitost ovog proizvoda podupiru stotine izjava.

Još dramatičnija opcija za uklanjanje hladnih ožiljaka uključuje kemijski peeling. Ovakav medicinski postupak obavlja kvalificirani dermatolog ili kozmetički kirurg. To uključuje spaljivanje s gornjeg sloja kože kiselinom. To dovodi do blistera koji bi se trebali razriješiti za nekoliko dana.

Koža u ljudskom tijelu prolazi kroz proces obnove nakon što je oštećen. Nakon kemijske ljuske, nova koža raste preko područja gdje je bio ožiljak. To može biti skup postupak, osobito zbog toga što je potrebno nekoliko operacija. Mliječna i glikolna kiselina sadržane su u kemijskom koru.

Broj medicinskih stručnjaka izjavio je protiv invazivnog liječenja zbog hladnih ožiljaka. Oni vjeruju da većina ožiljaka na kraju sami nestaju. Ovi liječnici tvrde da će strpljivost vidjeti ožiljak, a time i skupu operaciju nepotrebno.