Kako mogu ublažiti grčeve golicanje?

Gubica grla je senzacija u grlu koja se često nalazi uz grlobolju ili ogrebotinu, a može biti znak predstojeće hladnoće ili neka vrsta iritacije grla uzrokovanih postnatalnim kapanjem. Seksigluk ponekad uzrokuje suhoću i iritaciju, ali može biti posljedica nakupljanja sluzi u grlu. Srećom, postoje brojni načini za ublažavanje neudobnosti grla, olakšanja kašlja koji često slijedi škakljanje i mogućnosti da se usredotočite vašu pažnju na druga pitanja.

Jedan od najbržih načina kako se nositi s grlom ublažiti je pokušati koristiti grlo pastile koje sadrže mentol kao sastojak. To će često pomoći da ublaži bilo kakvu iritaciju koja može biti prisutna, ublažavajući ozbiljnost škakljanja. Tablete se ponekad formuliraju tako da obuhvaćaju med ili klinčiće, od kojih oba pomažu u smanjenju škakljivanja i pomažu u prevlačenju grla.

Bombona bombona je također ponekad vrlo učinkovit u rješavanju grla golicanje. Tvrde paprene metvice koje se mogu staviti u usta i dozvoljene da postupno rastvori pomoć za kapanje grla i pružaju umirujuće osjećaje. Po želji se također mogu koristiti meke pepermints koje se brzo otapaju. Ovaj pristup često može dobro funkcionirati ako lozenke za grlo nisu lako dostupne.

Drugi je pristup pokušati piti puno tekućine. Čaj koji je zaslađen malim medom često će pomoći smanjivanju osjeta senzacije grla. Kuglice u vrućoj vodi, a zatim dodavanje nekog meda i male količine lavande također će pomoći u olakšavanju iritacije i pomoći kapanju grlu, ispirući svaku sluz koja bi mogla ostati tamo.

Lijekovi protiv kašlja mogu također olakšati nelagodu grčeva grkljana. To je osobito istinito s tekućim lijekovima protiv kašlja koji mogu prekriti grlo i ublažiti iritaciju koja uzrokuje osjećaj škakljavanja. Slijedite upute i ne prelazite preporučenu dozu bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

U nekim slučajevima, grlobolja može biti znak neke ozbiljnije zdravstvene probleme. Ako škakljanje traje nekoliko dana, nemojte se ustručavati vidjeti liječnika. Ispitivanje može utvrditi je li škakljanje zapravo simptom određene bolesti, što omogućuje pokretanje tretmana koji će vam pomoći u liječenju te bolesti i uklanjanja škakljivanja kao dijela procesa.