Kako mogu ukloniti pete kugusa?

Ako ste na pete zamazili suhu krljuštima, vjerojatno imate pletiva. Zujalice su najčešće uz nožni prst i pete. Nema potrebe da se istrošite u svoj lokalni spa centar za nokte kako biste se riješili kune, a možete ga ukloniti dajući vam pedikuru kod kuće.

Kućne pedikure opuštaju i lako se mogu dodati u svoj režim ljepote kako biste uklonili pozadinu pete i održali zdrav izgled nogu. Bit ćete u sandalu ni u kojem trenutku. Pokrenite pedikuru tako da namočite noge u toploj vodi. Postoje ljekovite lječilišta koja se mogu kupiti za kućnu upotrebu, ali ako imate kratke gotovine, umivaonik će raditi.

Namakanje stopala u toploj vodi ne samo da opušta, nego također omekšava kožu kako bi vam pomogla da jednostavno uklonite kelj. Trebali bi natapati noge 15 do 20 minuta. Topla voda sama će učiniti sasvim u redu, ali ako biste željeli uzeti pedikuru na usjek, možete dodati eterična ulja ili soli za kupanje u bazen prije nego što nalijevate noge.

Nakon što namočite noge, morat ćete masažu omekšivača kose na pete. Omekšivač treba nanijeti na obje noge. Omekšivač za kremu će vam olakšati lakše uklanjanje pete kljuna i također će spriječiti daljnji razvoj znoja u budućnosti. Omekšivače pete mogu se kupiti u lokalnim dućanima lijekova, kao i odabranim lječilištima i salonima za nokte.

Redovita uporaba pumice kamena također vam može pomoći da noge budu slobodni. Pumice kamen treba uvijek biti vlažan prije trljanja na nogama. Nakon što ste namočili noge i omekšali kobilu, kružnim pokretom možete utrljati kamenčić na pete dok ne prestanete osjetiti kelj. Ako imate veliku količinu zaražene kože na peti, možda ćete morati umočiti stopalo i pumice natrag u vodu i ponovno utrljati područje. Budite pažljivi da ne prežive kose previše teško, prebrzo brišući može dovesti do suza u koži.

Nakon korištenja pumice, peta kugusa bi trebala nestati, ali noge mogu biti suhe i nježne. Pratite nanoseći gustu hidratantnu kremu. Vi ćete poželjeti nanositi više ovlaživača na dijelove kože gdje ste sklonije razviti žuljeve. Redovita uporaba kvalitetnog hidratantnog sredstva i tjednih kućnih pedikura bit će tretirana za vaše noge i pomažu vam da zadržite žutice.