Kako odabrati najbolje bromelain enzime?

Pri odabiru najboljih bromelainskih enzima, jedna od prvih stvari koje treba uzeti u obzir je ključni fizički simptom ili problem koji treba otkloniti. To će brzo početi utvrditi koji su bromelainski dodatci najbolji. Ako su probavni simptomi na vrhu popisa, tada se može koristiti drugačija sposobnost bromelina nego ako je netko pretrpio lomljenu kost ili neugodan soj mišića s modricama. Ako je problem probavnog poremećaja u vrtu, tada će tablete za žvakanje niske doze pružiti odgovarajuću probavnu podršku. Ako simptomi kostiju ili dišnih putova stvaraju probleme s nagrizanjem, onda bi 500 mg ili višu enzimsku mješavinu trebalo olakšati.

Bromelain je proteolitički enzim koji sadrži sumpor. U svom svježem obliku, nalazi se u soku i stabljici ananasa, no proizvedene dodatke nije teško pronaći. Njegova aktivnost se mjeri u jedinicama za digestiju želatinom (GDU) ili jedinicama za zgrušavanje mlijeka (MCU). Jedan GDU otprilike iznosi 1,5 MCU. Sve što prelazi 1200 GDU ili 2400 MCU je proizvod visokog potencijala, s obzirom da je 2000 GDU (4000 MCU) najveća potentnost.

Poznato je da enzimi ananasa snižavaju bol i otekline. Često se promoviraju kao protuupalne tvari za bolove u mišićima i zglobovima te su korisni u liječenju osteoartritisa i reumatoidnog artritisa, jer enzimi mogu probaviti ostatke proteina koji mogu utjecati na zglobove. U Njemačkoj se odobrava upala nosa ili sinusa uzrokovanih ozljedama ili operacijom. Bromelain je također koristan u liječenju infekcija gornjih dišnih puteva kao i kroničnog bronhitisa. Prirodni biljni enzimi djeluju kao sredstvo za suzbijanje kašlja, a oni rade na odstranjivanju sekreta pluća.

Možete odabrati bromelinske enzime prema tome želite li progutati tabletu ili kapsulu ili žvakati tabletu s ugodnim okusom. Tablete s visokim dozama općenito nisu aromatizirane i oblikovane tako da se progutaju umjesto da se žvakaju. Još jedna mogućnost je lako prihvatiti tablete. Oni imaju tendenciju da se brzo razbiti, mnogo na način sublingvalnih dodataka učiniti.

Nekoliko drugih čimbenika koji određuju odabir najboljih bromelainskih enzima uključuju potencijal suplementa, marku, željenu količinu, stvarni oblik dodataka i svježinu proizvoda. Uvijek provjerite datum isteka i odaberite proizvod čiji je krajnji rok najdalje. Drugi primarni razlog je kontejner. Plastične boce su prihvatljive sve dok materijal ne otpušta toksine i boce su neprozirne. Doplate koje se prodaju u obojenim staklastim bocama općenito se smatraju najboljim i često su najskuplje.

Jedna od posljednjih važnih razmatranja pri odabiru najboljih bromelainskih enzima je ugled tvrtke. Trebali biste pokušati saznati što je više moguće o tvrtki. Neke stvari koje treba razmotriti jesu li tvrtka slučajno otrovala bilo koga s proizvodom, bez obzira na to da li redovito održava visoke standarde proizvodnje i da li se tvrtka dobro poznaje unutar industrije.