Kako odabrati najbolje spiruline kapsule?

Odabir ispravnih spirulina kapsula uključuje razumijevanje učinaka dodataka prehrani na tijelu, otkrivanje izvora korištenog materijala i druge pojedinosti, kao što je brzina otapanja kapsula. Spirulina je plavo zelena jednostanična alga, najčešće u Južnoj Americi i dijelovima Afrike. Ova tvar sadrži mnoge bitne vitamine i minerale potrebne za dobro zdravlje, a lako ih probavlja i koristi ljudsko tijelo. Osim kapsula, spirulina je također dostupna u tabletama, pahuljicama i tekućim ekstraktima. Mnogi ljudi odlučuju koristiti verziju kapsula jer je prikladan i jednostavan za nošenje s njima tijekom dana.

Spirulina se smatra jednim od velikih svjetskih superfoodova iz nekoliko važnih razloga, poput ogromnog asortimana vitamina, proteina i minerala koji sadrži. Na primjer, velika količina karotena koji se prirodno pojavljuje u ovoj supstanci pridonosi njegovom ugledu kao antioksidacijskom izvoru. Ove kapsule također nude odgovarajući izvor vitamina B kompleksa potrebnih za razbijanje ugljikohidrata i masti, kao i za ukupni kardiovaskularni zdravlje. Sadrži učinkovite količine gama-linoleinske kiseline, esencijalne masne kiseline. Mnogi stručnjaci za prehranu vjeruju da je ovaj dodatak sposoban smanjiti rizik od bolesti poput dijabetesa, bolesti srca i raka.

Poput mnogih drugih prehrambenih dodataka, većina stručnjaka savjetuje odabir spirulina kapsula koje se proizvode samo od prirodnih algi. Većina proizvođača njeguje spirulinu na isti način na koji znanstvenik obrađuje bakterije u laboratoriju. Zatim se osuši smrzavanjem kako bi zadržao sve svoje vitalne hranjive tvari i zdravstvene prednosti prije nego što se praškasta. Prašak se zatim može pomiješati s drugim sastojcima i prešati u obliku tableta i prodati kao takav ili kombinirati s tekućinom da bi se dobila ekstraktna verzija. Spirulina prašak također se stavlja u oblike jestive kapsule za jednostavnu upotrebu.

Dobra kvaliteta spirulina kapsule se obično izrađuju s visokim stupnjem otapanja kapsule kako bi promicala brzu apsorpciju u tijelu i smanjuju vrijeme kada kapsulna tvar troši u želudac. Ova praksa pomaže u smanjivanju vjerojatnosti trese u želucu od kapsule ljuske do želuca podstava. Proizvođači koriste kapsule za hranu, obično od želatine. Za vegane postoje i drugi proizvodi dostupni bez ovog sastojka na bazi životinja. Potrošači bi trebali biti svjesni da odabir spirulina kapsula nad drugim verzijama dodatak može uključivati ​​uzimanje nekoliko, potencijalno do 10 kapsula svaki dan da biste dobili dnevni preporučeni iznos.