Kako odabrati najbolje vježbe izdržljivosti?

Izaberite najbolje vježbe koje povećavaju izdržljivost pronalaženjem onih koji odgovaraju vašim ciljevima i poravnavaju se s vašom trenutnom razinom fitness. Vježbe stete koriste brojni ljudi koji rade, od profesionalnih sportaša do onih koji jednostavno uživaju u zdravstvenim prednostima. Kada se ispravno i dosljedno radi, vježbe izdržljivosti mogu pružiti zdravstvene prednosti kao i povećane razine fitnessa.

Ključna korist vježbi izdržljivosti je da oni pružaju uvjetovanje koje trebate biti u mogućnosti da rade dulje i oporaviti brže nakon vježbanja. To može dovesti do povećane energije i općeg osjećaja zdravlja i dobrobiti. Općenito, izgradnja izdržljivosti zahtijevat će ravnotežu treninga snage i treninga izdržljivosti.

Potrebna je neka aerobna tjelovježba koja pomaže u jačanju srca i pluća. Ove vježbe uključuju trčanje, skakanje užeta, plivanje, vožnju biciklom i planinarenje. Također su potrebne vježbe za trening snage za izgradnju snage mišića. Na primjer, moľete ojačati svoje mišiće pomoću tereta za težine, fitness bendova ili slobodnih utega.

Kada kombinirate aerobik i trening snage, vježbate svoje tijelo kako bi učinkovitije obavljali. Korištenje raznih aerobnih i vježbi za izgradnju mišića u vašem vježbanju također vam može pomoći da izbjegnete dosadu i ostanite motivirani. Kad god gradite izdržljivost, ne zaboravite postupno. Želite se osporiti, a ipak izbjegavati ozljede koje se mogu dogoditi ako se previše zaustavite.

Prije početka, procijenite trenutačnu razinu kondicije i koje vježbe trenutno radite. Na primjer, ako ste neko vrijeme trčali, pokušajte povećati duljinu vašeg prosječnog trčanja za do 1,6 milja tjedno. Ako ste novi u izradi ili neko vrijeme nemate, obavi fizički ispit kako biste bili sigurni da ste na to. Ovisno o vježbi, većina početnika obično može početi raditi 15 do 30 minuta dnevno i povećati od tamo.

Ako imate bilo kakvih tjelesnih bolesti ili uvjeta, svakako odaberite vježbe izdržljivosti koje su vam sigurne. Obavezno zatražite od svog liječnika postoje li postojeći fizički uvjeti. Neki uvjeti mogu ometati vašu sposobnost poduzimanja težine ili aerobnih aktivnosti. Ako imate loših koljena, na primjer, plivanje će biti bolji izbor od vožnje udaljenosti.

Obavezno slijedite pravilnu prehranu prilikom vježbanja izdržljivosti. Pravilna prehrana može vam pružiti potrebne hranjive tvari kako bi se energično i duže vježbalo. Druge promjene u životnom stilu, kao što je prestanak pušenja ako pušite, također mogu pomoći u povećanju izdržljivosti. Ako se počnete osjećati iscrpljeno, možda ćete se previše truditi, ili vaše tijelo možda nedostaje hranjivih tvari potrebnih za izgradnju izdržljivosti.