Kako odabrati najbolji antifungalni lijek?

Postoje brojni antifungalni lijekovi s kojih se možete baviti niz gljivičnih stanja. Najbolji proizvod možete odabrati tako da odaberete jedan s aktivnim sastojkom koji je poznat po svojim antifungalnim svojstvima. Također možete pregledati oznake proizvoda koje razmišljate kako biste bili sigurni da su namijenjeni za liječenje vrste gljivičnih stanja koje imate. Osim toga, možete tražiti zaštitu vašeg zdravlja odabirom proizvoda koji je vjerojatno da će uzrokovati najmanje nuspojava.

Jedna od najvažnijih stvari koje treba uzeti u obzir pri pokušaju odabira najboljeg antifungalnog spoja je aktivni sastojak koji će se boriti protiv gljivica. Možda ćete se osjećati ugodno ako koristite proizvod koji sadrži dobro poznatu protu-gljivicu koja se smatra sigurnom za prekomjernu uporabu. Na primjer, volite antifungalnu koja sadrži mikonazol, klotrimazol ili terbinafin kao svoj aktivni sastojak. Lijekovi koji sadrže ekonazol ili ketokonazol također mogu biti korisni.

Također možete razmotriti korištenje preparata koji sadrži biljne lijekove. Umjesto lijekova, ova vrsta pripravka obično sadrži biljku koja je poznata po tome što ima antifungalna svojstva. Na primjer, možete pronaći neke antifungalne pripravke koji uključuju takve biljne sastojke kao ulje čajevca ili kamfor. Važno je napomenuti, međutim, da nedostaju znanstveni dokazi o učinkovitosti nekih biljnih proizvoda. Ako ga koristite za preporučeno razdoblje i ne primijetite napredak, dobro se možete prebaciti na drugačiji tretman.

Kada pokušavate odabrati najbolju protu-gljivičnu bateriju, pažljivo čitanje naljepnica proizvoda koje razmišljate može se pokazati korisnim. Možda ćete naći da su neki proizvodi označeni za upotrebu protiv određenih vrsta gljivičnih uvjeta i mogu se pokazati neučinkovitima protiv drugih. Na primjer, možete nagađati da antifungalna terapija namijenjena jock svrbi može raditi jednako dobro na gljivične stanje koje utječe na vaše nokte. Nažalost, međutim, to ne mora biti slučaj. Vi svibanj dobiti najbolje rezultate od over-the-counter antifungalna ako ga koristite točno onako kako njezina etiketa poučava.

Važno je imati na umu da čak i prekomjerno liječenje može uzrokovati nuspojave. Možete zaštititi svoje zdravlje odabirom proizvoda koji je povezan s najmanjim nuspojavama. Osim toga, ako naiđete na nuspojave dok koristite protu-gljivičnu bjelančevinu ili razvijete alergijsku reakciju na jednu, možete učiniti dobro da ga prekinete i potražite liječnički savjet.