Kako odabrati najbolji dodatak kalija?

Prije nego što odaberete odaberete najbolji dodatak kalija, najprije se posavjetujte sa svojim liječnikom kako biste bili sigurni da vam je potrebna dodatna doza. Iako prekomjerna razina kalija može biti štetna za vaše zdravlje i osjećaj dobrobiti, prevelika razina može biti jednako štetna. Nakon što utvrdite da imate nedostatak kalija, možete odabrati najbolji dodatak ako razgovarate sa svojim liječnikom, ljekarnikom ili prodavačem zdrave hrane.

Za teške nedostatke, preporučuje se dodatak na recept. To nisu uvijek bolji ili lošiji nego kod brojača, ali uzimanje propisane dopune omogućit će vašem liječniku da zadrži točnije bilješke o tome koliko uzimate i koliko je učinkovita ta doza. On ili ona može promijeniti dozu ako se utvrdi da vam je potrebna više ili manje dopuna.

Ako vaš liječnik preporučuje preuzimanje dopunske nadomjestaka za blagi nedostatak, možete odabrati najbolji dodatak kalija na temelju mnogih čimbenika. Cijena je jedan od problema koji se najviše brine za potrošače, pa je važno odabrati dodatak kalija koji možete priuštiti. Čak i ako drugdje nađete moćniju raznolikost, ako ne možete podnijeti račun mjeseca za mjesecom, učinit će vam malo dobro. Ako cijena nije puno od problema, možda ćete moći pronaći dodatke u najbližoj trgovini zdrave hrane. Oni imaju manje aditiva i konzervansa.

Oblik u kojem je vaš dopuniti je još jedna stvar koju treba uzeti u obzir kada odaberete najbolji dodatak kalija. Neke su studije pokazale da se tekuće vitamini i minerali lakše apsorbiraju u tijelu i stoga su učinkovitije. Tekućine su također učinkovitije za one koji imaju problema s gutanjem tableta. Neki se nadovezuje i od prehrambenih proizvoda, čime ih tijelo učinkovitije koristi.

S vašim liječničkim vodstvom, možete pronaći priliku za pronalaženje najboljeg dopunskog kalijuma tako da isprobate različite marke i vrste i uspoređujete rezultate. Uobičajeni simptomi pomanjkanja kalija mogu uključivati ​​umor i ukupnu tjeskobu ili nedostatak fokusa. Pokušajte svaki dodatak mjesec dana, a ako ne dobijete željene rezultate, pokušajte s drugim. Imajte na umu, međutim, da ako simptomi stalno postoje ili se ponovo pojavljuju, možda ćete patiti od nečeg drugog od pomanjkanja kalija.