Kako odabrati najbolji supozitorij?

Supozitoriji su čvrsti lijekovi koji su smješteni unutar tijela preko vagine, rektuma ili uretre. Nakon što su ti lijekovi postavljeni, lijek se otapa i apsorbira tijelo. Kada želite odabrati najbolji supozitorij, treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Morat ćete razmotriti mišljenje liječnika, razlog upotrebe supozitorija i trebate li recept za dobivanje lijeka.

Bez obzira na vrstu bolesti koju pate, trebali biste razgovarati sa svojim liječnikom prije početka korištenja supozitorija. Iako su neke supozitorije prodane preko šaltera, želite osigurati da supozitorije koje odaberete ne reagiraju negativno s bilo kojim lijekovima koje već koristite. Liječnik vam također može reći da li je upotreba supozitorija najbolja metoda za pronalaženje olakšanja za zdravstveno stanje. Moguće je da vaš liječnik radije uzme oralni lijek.

Rektalni supozitoriji su među najčešćim tipom. Ove supozitorije se koriste za ublažavanje konstipacije. Razne rektalne supozitorije mogu se kupiti bez recepta i izrađene su od mnogo različitih elemenata, od glicerina do mineralnog ulja. Važno je uvijek imati čiste ruke kada umetnete rektalni supozitorij. Također biste trebali slijediti upute za umetanje na pakiranje točno kako je navedeno kako biste izbjegli ozljedu rektuma.

Presvlake vaginalni diazepamski supozitoriji koriste se kao tretman za žene koje pate od disfunkcije dna zdjelice, bolno stanje mišića. Ove supozitorije izrađuju se u sastavu ljekarni i mogu se umetnuti izravno u vaginu u vrijeme spavanja. Korištenje vaginalnog diazepama može pomoći u ublažavanju bilo kakvih simptoma koji se mogu pojaviti kod čestih mokrenja, bolova kod sjedećeg ili bolnog seksa. Vaš liječnik može vas naučiti kako umetnuti vaginalni diazepamski supozitorij rukama ili vam dati aplikatora.

Ako pate od čestih infekcija kvasca, možda ćete sebi trebati drugačiji izbor vaginalnih supozitorija, jedan od lijekova protiv gljiva. Lijekovi prodaju ove supozitorije preko brojača s uputama i aplikatorom koji je uključen. Infekcije kvasca često oponašaju druge vaginalne infekcije tako da, ako prvi put doživljavate simptome, možda biste željeli vidjeti vašeg ginekologa pregled i neke receptorske supozitorije umjesto da se upućuju u trgovinu.

Disfunkcija erekcije može se liječiti receptorskim supozitorijima. Ako ste muškarac koji nije imao uspjeha s oralnim lijekovima za poremećaj erekcije, onda biste trebali razgovarati sa svojim liječnikom kako biste vidjeli je li ta vrsta supozitorija prava za vas. Mokraćni supozitorij je veličina pelete i mora biti vrlo pažljivo umetnut malim aplikatorom kako bi se izbjegle ozljede i infekcije.