Kako odabrati najbolju medicinu za bešavinu?

Odabir pravilnog medicinskog pomagala za pauk uključuje određivanje težine ugriza i kakvu vrstu pauka uzrokuje. Kućni tretmani uključuju primjenu leda na mjestu ugriza, kao i korištenje lokalne antibiotske masti. Ozbiljniji uši za pauk će zahtijevati posjet liječniku i potencijalno, postupak za struganje kako bi pomogao u liječenju. U većini slučajeva, paukovi mogu biti tretirani kod kuće uz malu ili nikakvu medicinsku intervenciju, no važno je znati kada potražiti liječničku pomoć. Određeni simptomi kao što su zamagljeni vid, povraćanje i mučnina i grčevi želuca ozbiljne infekcije ugriza pokazuju da pacijent treba tražiti hitnu medicinsku njegu.

Ponekad, naročito kod malih ugriza, najučinkovitiji lijek za paukove krvi je hladna tkanina ili pakleni led koji se nanosi na kožu. Preporučljivo je staviti krpu između kože i ledene ambalaže kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg oštećenja kože. Ova tehnika pomaže u smanjenju bolnog oticanja i treba biti učinjeno nakon ugriza sapunom i vodom i pažljivo osušen. Špiljski ugriji često uzrokuju bol i nelagodu, a mnogi ljudi upotrebljavaju nadbubrežne bolove za ublažavanje tih simptoma. Ako kućni tretmani nisu učinkoviti, pacijent bi trebao dogovoriti sastanak kako bi što prije mogao vidjeti svog liječnika.

Spider grižnja medicina je također u obliku masti i kreme. Nije neobično da se antibiotska krema primjenjuju na područje ugriza kako bi se spriječile ili liječile infekcije uzrokovane otrovom. Koža treba biti čista i suha prije nanošenja i može biti prekrivena zavojem kako bi se zaštitila od onečišćenja. Uobičajena je praksa da se uzmu i bolni i oralni antihistaminici. Ovi tretmani pomažu smanjiti bol, oteklinu i svrbež koji je uobičajen kod reakcija u pauk.

U većini slučajeva, paukovi su relativno mali i mogu se lako liječiti, iako postoje slučajevi koji zahtijevaju medicinsku njegu. Za ozbiljne ili ozbiljno zaražene paukove ugrize, liječnik ponekad ogrebati površinu ugriza, uklanjajući tvrdi vanjski štit. On ili ona tada dopušta infekciju da se isprazni što je više moguće i primjenjuje snagu antibiotske snage za recept na ugriz. Postupak dopušta dublje upijanje medikamske paukove u području infekcije. U slučaju izuzetno otrovnog ugriza paukova, ugriza osoba može zahtijevati operaciju za popravak oštećenog tkiva, zajedno s drugim tretmanima kako bi se poboljšalo iscjeljenje.