Kako prepoznati početnu pojavu herpesa?

Početna herpes izbijanja, prva izbijanja herpesa nakon virusne izloženosti, bit će obilježena boli, pojavom natečenih blistera i općenitom osjećaju slabosti. Naknadne epidemije bit će manje teške, jer će se tijelo učinkovitije boriti protiv virusa. Nisu svi koji su izloženi virusu herpesa razviti epidemije, a ljudi mogu nositi virus bez ikakvih simptoma. Redovno testiranje spolno prenosivih infekcija je jedini način potvrđivanja stanja bolesti u slučaju herpesa.

Osobe koje rade na razvoju epidemije počet će početak herpesa oko jedan do dva tjedna nakon izlaganja. U usmenom ili genitalnom herpesu, prvi znakovi će biti osjećaj trnjenja i svrbeža, nakon čega slijedi razvoj crvenih bumps. Kvrge će se pretvoriti u mjehuriće ispunjene tekućinom i mjehurići mogu pop, stvarajući otvorene čireve. Prva herpes izbijanja obično je vrlo bolna, osim što je svrbež.

Pacijent može imati temperaturu od oko 102 stupnja celzijusa (38,8 stupnjeva Celzija) i može razviti glavobolje, bolove u mišićima i natečene limfne čvorove. Pacijenti se često osjećaju umoran tijekom početnog herpes izbijanja. U slučaju žena, može se razviti ispuštanje vagina i poteškoće uriniranja, budući da herpes blisteri mogu nastati ui oko vulve i vagine. Muškarci imaju tendenciju da imaju manje ozbiljne simptome i mogu biti ograničeni na pregršt blistera.

Antivirusni lijekovi mogu se osigurati za liječenje izbijanja bolesti, iako će im trebati nekoliko dana da bi stupili na snagu. Neki pacijenti pronalaze tematske primjene proizvoda namijenjenih ograničavanju boli i boli. Izbijanja genitalnog herpesa može se umiriti kadom u sode za pečenje i drugim proizvodima koji znaju ograničiti iritaciju kože i bol. Tijekom prve herpes izbijanja pacijent je također vrlo zarazan. Treba izbjegavati bliski osobni kontakt s područjima gdje su blisteri prisutni, a pacijenti bi se trebali obratiti svim nedavnim seksualnim partnerima o izbijanju herpesa kako bi ih potaknuli na testiranje.

Tipično, početno herpes izbijanje teško je propustiti. Međutim, ponekad pacijenti samo razvijaju jedan ili dva blistera, a možda ih ne prepoznaju kao herpes. Iz tog razloga, osobe koje su seksualno aktivne trebale bi dobiti redovite medicinske projekcije za provjeru znakova zarazne bolesti i drugih medicinskih problema. Ako se identificiraju uvjeti poput herpesa, mogu se raspravljati o mogućnostima liječenja. Herpes je vrlo uobičajeno stanje koje nose brojni ljudi.