Koliko je djelotvorna akupunktura neuropatije?

Akupunktura za neuropatiju je vrlo učinkovita za liječenje simptoma. Nekoliko je studija pokazalo da akupunktura ublažava bol i poboljšava funkciju živaca povezanu s neuropatijom. Akupunktura za neuropatiju ima prednost u odnosu na tradicionalnu zapadnu medicinu, jer cilja cijelo tijelo, um i duh da obnovi zdravlje.

Neuropatija je stanje koje proizlazi iz oštećenja živčanog sustava. Dijabetes, traume nerve i artritis neki su od najčešćih uzroka neuropatije. Najčešće utječe na ruke i noge, uzrokujući ukočenost, slabost mišića i peckanje ili trnci. Tretmani se razlikuju od lijekova na zapadnoj recepturi do kineske medicine kao što je akupunktura.

Akupunktura se stoljećima koristi u kineskoj medicini. Uvjerenje iza toga je da postoji protok energije kroz tijelo zvan Qi. Također se vjeruje da je protok krvi i Qi od vitalnog značaja za ljudsko zdravlje. Smatra se da su bolest i bolest uzrokovani poremećajem protoka Qi. Akupunktura cilja određene točke u tijelu gdje se blokira protok. U tim je točkama umetnuto nekoliko dugih igala, a tijek je obnovljen.

Korištenje akupunkture za liječenje neuropatije omogućilo je mnogim ljudima olakšanje bola. Prema kineskoj medicini, misli se da bol i drugi simptomi neuropatije uzrokuju premalo energije, ili Qi, u živcima koji su pogođeni. To se može liječiti akupunkturom. Trenirao akupunkturist će ciljati bodove koji promiču cirkulaciju krvi i Qi, umetnite akupunkturne igle i ublažite simptome.

Jedan od primarnih razloga zašto mnogi ljudi odabiru akupunkturu za neuropatiju je da većina drugih tretmana ima previše nuspojava. Općenito govoreći, akupunktura je vrlo sigurna, ali postoje neki čimbenici rizika i nuspojave koje treba razmotriti. Najčešće nuspojave doživljavaju blagi osjećaj trzanja kada je igla umetnuta i dosadna bol oko igle nakon što je u. Neki iskustvo duboko opuštanje ili dezorijentaciju tijekom prvih par tretmana. Ponekad se simptomi mogu pogoršati dan ili dva nakon akupunkture, ali to se vjeruje da je znak da je liječenje u funkciji.

Drugi glavni rizik akupunkture je ako akupunkturista pogriješi. Ti su slučajevi vrlo rijetki, ali se pogreške događaju i mogu imati razorne posljedice. Ako je igla umetnuta previše daleko, može probušiti pluća ili uzrokovati oštećenje živaca. Krvarenje i modrice su blaži faktori rizika pogrešaka.

Postoji nekoliko alternativnih tretmana za neuropatiju na tržištu. Antidepresivi se mogu koristiti za njihov učinak na središnji živčani sustav, oslobađajući neurološke boli od neuropatije. Drugi alternativni tretman je refleksologija. Refleksologija se temelji na načelu da u rukama i nogama postoje različite točke pritiska koje odgovaraju različitim organima i dijelovima tijela.